7-REASONS-TO-GIVE-LITHIUM-FORKLIFT-BATTERIES.jpeg

Lithium-ion batterijen.

Batterij techniek voor uw elektrisch intern logistiek transport, veelal vorkheftruck en palletwagens is een complexe techniek;

Huidige loodzuur batterij techniek is een gedateerde techniek die snel zal worden uitgewisseld voor nieuwe technologieën zoals lithium.

Veel gestelde vragen over het opladen van vorkheftruckbatterijen, de verschillen in oplaadprocedures en  waar gebruikers rekening mee moeten houden kunnen we u mee begeleiden en adviseren.

Algemeen bekend dat een loodzuur-batterij uit de vorkheftrucks moet worden gehaald en in een aparte ruimte worden geplaatst om te worden opgeladen. De ruimte moet goed geventileerd zijn voor het aantal accu’s dat in de ruimte wordt opgeladen en moet voorzien zijn van bewakingsapparatuur voor de gasniveaus in de lucht.

Multi-shift toepassingen, 2 of 3 PL voor in een logistieke en of  productie omgeving maar ook alle andere 24/7 materiaaltransport operaties profiteren het meest van de overstap naar lithium-ion. Voor dit soort toepassingen kunnen li-ion batterijen zichzelf binnen een 12-18 maanden terugverdienen.

Ook bedrijven waar vorkheftrucks in koude omgevingen worden gebruikt, kunnen snel profiteren van de overschakeling op lithium-ion. Lithium-ion vorkheftruckbatterijen kunnen snel worden opgeladen bij koude temperaturen (zelfs in vriezers) en behouden hun capaciteit bij koude temperaturen beter dan hun lood-zuur tegenhangers.

Een paar opvallende details die mogelijk voor u van toepassing kunnen zijn:

1. Energierekeningen: lithium-ion batterijen zijn 30% energie-efficiënter en worden 8x sneller opgeladen dan loodzuurbatterijen
2. Batterijen: uw lithium-ion batterij gaat 2-4x langer mee dan een lood-zuur batterij
3. Stilstand tijd: lithium-ion batterijen hoeven nooit te worden vervangen en kunnen worden opgeladen tijdens pauzes van de bestuurder
4. Arbeidskosten: lithium-ion vorkheftruckbatterijen vereisen geen onderhoud of besproeiing
5. Productiviteit: langere runtijden en geen afname van de prestaties als de batterij ontlaadt
6. Gevaren: lithium-ion batterijen stoten geen schadelijke dampen of CO2 uit, er is geen risico op het morsen van zuur, en u zult na verloop van tijd 70-80 procent minder batterijen moeten weggooien omdat u minder vaak batterijen hoeft te vervangen.
7. Onroerend goed: gebruik de ruimte die u gebruikt als laadruimte voor extra opslagruimte

Bent u specifiek op zoek naar een product of toepassing vraag ons of wij u verder kunnen helpen.[/fusion_text][/two_third]