Project Description

Tractiecellen

2 Volt tractiecellen worden voornamelijk gebruikt in zware industriële elektrische toepassingen zoals: elektrische heftrucks, elektrische trekkers, grote industriële reinigingsmachines, hoogwerkers, zijladers, AGV, etc…

De cellen zijn samengesteld uit positieve buisjesplaten en negatieve rasterplaten, welke een hogere capaciteit en langere levensduur garanderen dan conventionele batterijen met vlakke platen.

De positieve en negatieve platen zijn gescheiden door middel van een micro poreuze separator, om zo onderling contact en kortsluiting te voorkomen. De platen zitten in een polypropyleen container die elastisch is en bestand tegen trillingen.

Aan de onderkant van deze container is een restruimte, voorzien van een raster, om het slib te verzamelen en zo ook kortsluiting te voorkomen.

Een speciaal ontworpen celdeksel zorgt ervoor dat de lengte uitzetting van de platen tijdens de levensduur van de batterij opgevangen wordt, tevens worden de platen beschermd tegen kortsluiting.

De cellen zijn standaard uitgerust met manuele vuldoppen met een korfje.

Veelal wordt gebruik gemaakt van een automatisch vulsysteem. Dit systeem zorgt voor een beter onderhoud, langere levensduur en een groot gemak om de tractiecellen goed te onderhouden.

OFFERTE AANVRAGEN

BATTERIJ ONDERHOUD

Vertrouw op de professionele service van Batavius want dat betaalt zichzelf terug

SERVICE BATAVIUS

BFS III

Onvoldoende vloeistof is de de belangrijkste oorzaak voor capaciteitsproblemen

AUTOMATISCH VULSYSTEEM

Battery Parts

Ons assortiment omvat watervulsystemen, celverbinders en connectoren etc…

Battery Parts